Продуктът е успешно добавен в количката
50,00 лв.

Великият Гетсби (Илюстрирано издание)

  • Автор: Ф. Скот Фицджералд

Всеобщо е мнението, че това е най-великият роман на Америка на всички времена. "Великият Гетсби" е историята на богатия донкихотовец Джей Гетсби и неговата обсебваща любов към дебютантката във висшето общество - Дейзи Бюканън. Това произведение също така е една поучителна история за американска мечта, в цялото ѝ величие, упадък, хедонизъм и страст.

Публикуван за пръв път през 1925 г. от "Charles Scribner's Sons", романът "Великият Гетсби" има скромни продажби и получава смесени отзиви от страна на литературните кръгове по онова време. До смъртта си през 1940 г. Фицджералд мисли, че книгата е провал, но когато САЩ попада в хватката на Втората световна война, се създава инициативата, известна като "Съвет по книгите във военно време", която има за цел да доставя книги за воюващите зад граница.

"Великият Гетсби" става една от най-любимите книги, като повече от 100,000 бройки се доставят на войниците във чуждите страни. Към 1960 г. книгата започва да се продава като топъл хляб и е включена в учебната програма за училищата в цялата страна. Досега са продадени повече от 25 милиона екземпляра, преведени на 42 езика.

 

Тази изящно изпълнена реплика на оригиналното издание от 1925 г. среща отново читателите с емблематичното описание на Фицджералд на Ерата на джаза. Декорирана е със специално направените от Адам Симпсън илюстрации, които отразяват бляскавото величие на "бурните двадесети години" на миналия век.

 

За автора:

Ф. СКОТ ФИЦДЖЕРАЛД (1986 – 1940) безспорно е считан за един от най-великите американски писатели на ХХ век. Написва четири завършени романа, в това число "От тази страна на рая", "Красиви и прокълнати", "Великият Гетсби" и "Нежната е нощта", а петата, незавършена творба "Последният магнат", е публикувана посмъртно. Освен това е автор на множество разкази.

 

За илюстратора:

АДАМ СИМПСЪН учи в Единбургския колеж по изкуства, Училището по дизайн „Роуд Айлънд“ и в Кралския колеж по изкуства в Лондон. Неговите работи са участвали в изложби и панаири на книги в Лондон, Ню Йорк, Единбург и Болоня, както и в редица японски музеи на изкуството. Илюстрациите му са номинирани за британската награда за дизайн и той е включен в списъка за наградите на Art Guices Club Young Guns. Клиентите на Адам Симпсън варират от вестници и списания до издателски и дизайнерски агенции по целия свят, включително BAFTA, SFMOMA, Ню Йоркър и Ню Йорк Тинис. Той работи от ателието си в югоизточен Лондон, което има изглед към Темза.

Базова цена:50,00 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Не намирате някоя книга?
Характеристики
Автор
Ф. Скот Фицджералд
Издателство
Знаци
Година на издаване
2021
Корица
Твърда
Тегло
0.400 кг
Размери
14.5 x 21.5 x 3 cm
Доставка

За доставка използваме куриерски фирми Еконт и Спиди.

 

  • Цената за доставката зависи от теглото и се изчислява при приключване на онлайн поръчката.
  • Обикновено отнемa 1-3 работни дни да подготвим и изпратим Вашата поръчка.
  • Ако имате специални изисквания за доставката, отбележите ги като коментaр при приключване на онлайн поръчката.

 

 

Винаги може да изберете опцията "Вземане на място" и така да се видим зад Ъгъла.:)

 

 

Не намирате някоя книга?

Стараем се да зареждаме разнообразни заглавия зад Ъгъла.

Ако не намирате някоя книга, може да я нямаме в момента в книжарницата или все още да не сме я публикували на сайта. 

 

Ако искате да я потърсим и набавим - пишете ни! 

 

За нас винаги е удоволствие да изпълним специална поръчка. Обикновено ни отнеме 1-3 дни, за да набавим и изпратим пратката.

 

Може да ни пишете:

 

Или да дойдете на място, за да се видим и поговорим...:)