Продуктът е успешно добавен в количката
29,90 лв.

Вълнения

  • Автор: Дж. Г. Фарел

Романът "Вълнения" пресъздава конкретен момент от историята - борбата за независимост на Ирландия, но далеч надхвърля историческия жанр. Признатият от критиката и читателите Дж. Г. Фарел пречупва миналото през модерното съзнание и рисува трагикомична картина на реалността, в която с точност улавя жестокостта и фарсовата същина на онази война, която не е истинска война. Смехът през сълзи, пораждан от несравнимата смесица от тъга и всепроникваща ирония, превръща "Вълнения" от правдиво историческо четиво в неподвластен на времето класически роман.

 

Оцелял в касапницата на Първата световна война, през 1919 г. майор Брендан Арчър заминава за Ирландия, за да изясни нелепо недоразумение. По време на домашен отпуск няколко години по-рано той се е запознал с младата Анджела Спенсър и макар двамата да прекарват заедно броени часове, по непонятни причини тя се е обявила за негова годеница. В Килналах, където обеднялото семейство на Анджела държи прославения навремето, но сега западнал хотел "Маджестик", завърналият се от фронта мъж изглежда необичайно отчужден.
Романът "Вълнения" пресъздава конкретен момент от историята – борбата за независимост на Ирландия, но далеч надхвърля историческия жанр. Признатият от критиката и читателите Дж. Г. Фарел пречупва миналото през модерното съзнание и рисува трагикомична картина на реалността, в която с точност улавя жестокостта и фарсовата същина на онази война, която не е истинска война. Смехът през сълзи, пораждан от несравнимата смесица от тъга и ирония, превръща „Вълнения“ от „правдиво историческо четиво“ в неподвластен на времето класически роман.


"Вълнения" е публикуван през 1970 г., когато поради промяна в регламента на "Букър" наградата не е връчена. Четири десетилетия по-късно, през 2010-а, творбата на Дж. Г. Фарел получава отличието за онази "пропусната" година със съкрушителна преднина пред опонентите си. Следващата книга от изключителната "Имперска трилогия" на автора - "Обсадата на Кришнапур", също печели "Букър" през 1973 г. и утвърждава мястото, което творчеството на Фарел заема в съвременната класика.

 

Преводач: Владимир Молев

Базова цена:29,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Не намирате някоя книга?
Характеристики
Категория
Европейска литература
Автор
Дж. Г. Фарел
Издателство
Кръг
Година на издаване
2022
Корица
Мека
Страници
512
Тегло
0.350 кг
Размери
22 x 14 cm
Доставка

За доставка използваме куриерски фирми Еконт и Спиди.

 

  • Цената за доставката зависи от теглото и се изчислява при приключване на онлайн поръчката.
  • Обикновено отнемa 1-3 работни дни да подготвим и изпратим Вашата поръчка.
  • Ако имате специални изисквания за доставката, отбележите ги като коментaр при приключване на онлайн поръчката.

 

 

Винаги може да изберете опцията "Вземане на място" и така да се видим зад Ъгъла.:)

 

 

Не намирате някоя книга?

Стараем се да зареждаме разнообразни заглавия зад Ъгъла.

Ако не намирате някоя книга, може да я нямаме в момента в книжарницата или все още да не сме я публикували на сайта. 

 

Ако искате да я потърсим и набавим - пишете ни! 

 

За нас винаги е удоволствие да изпълним специална поръчка. Обикновено ни отнеме 1-3 дни, за да набавим и изпратим пратката.

 

Може да ни пишете:

 

Или да дойдете на място, за да се видим и поговорим...:)