Продуктът е успешно добавен в количката
20,00 лв.

Тибет – магия и тайна

  • Автор: Александра Давид-Неел

От векове Тибет е познат като убежище на древни тайни и мистерии. Много е писано за неговото скрито от света знание, но малцина автори са били толкова потопени в тибетската култура и будизма, колкото Александра Давид-Неел, френска пътешественичка и изследователка, която живее в Тибет повече от 14 години.


Книгата "Тибет – магия и тайна" пресъздава историята на нейния живот сред ламите и магьосниците. Това не е пътепис, нито автобиография, а проникновен разказ за окултните теории и практики на ламаизма, за велики мъдреци и магьосници, за тибетските учители и техните ученици, за реинкарнация и спомени за предишни животи, за ужасяващи некромантски ритуали на предхождащия будизма шаманизъм, за феноменален контрол върху съзнанието и тялото.


Очарованието на книгата идва и от това, че авторката е била непосредствен свидетел на феномените и сама е практикувала много от ритуалите, за които разказва. Нейното описание е не само точно и реалистично, но съдържа и необходимата доза скептицизъм, което дава възможност на читателя сам да направи изводи за достоверността на фактите и тяхната интерпретация.


От 1912 г. Александра живее в Сикким, като обикаля манастирите и изучава будизъм. Тук среща Йонгден – момчето, което осиновява и което става неин верен спътник повече от 40 години. Независимо от съществуващата забрана, Александра няколко пъти пресича границата на Тибет. Среща се с ламата отшелник, който след дълги уговорки я взима за ученичка. Живее уединения живот на отшелница в малка пещера високо в планината. Изучава тибетски език, чете житията на тибетските мистици. По-късно заминава за Шигадзе, но не успява да стигне до Лхаса и заедно с Йонгден се отправя към Бирма, където живее при монасите-съзерцатели – най-суровата от будистките секти.


Александра Давид-Неел добива славата на най-забележителната европейска жена пътешественик на 20-ти век и на изключителен познавач на Тибет и източния мистицизъм. Умира на 101 годишна възраст. На 28 февруари 1978 г. нейният прах и прахът на нейния син – Лама Йонгден са разпръснати над водите на река Ганг.

 

Преводач: Юлия Бучкова

Базова цена:20,00 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Не намирате някоя книга?
Характеристики
Категория
Пътешествия и приключения
Автор
Александра Давид-Неел
Издателство
Дамян Яков
Година на издаване
2023
Корица
Мека
Страници
352
Тегло
0.250 кг
Размери
14.5 x 21.5 x 1 cm
Доставка

За доставка използваме куриерски фирми Еконт и Спиди.

 

  • Цената за доставката зависи от теглото и се изчислява при приключване на онлайн поръчката.
  • Обикновено отнемa 1-3 работни дни да подготвим и изпратим Вашата поръчка.
  • Ако имате специални изисквания за доставката, отбележите ги като коментaр при приключване на онлайн поръчката.

 

 

Винаги може да изберете опцията "Вземане на място" и така да се видим зад Ъгъла.:)

 

 

Не намирате някоя книга?

Стараем се да зареждаме разнообразни заглавия зад Ъгъла.

Ако не намирате някоя книга, може да я нямаме в момента в книжарницата или все още да не сме я публикували на сайта. 

 

Ако искате да я потърсим и набавим - пишете ни! 

 

За нас винаги е удоволствие да изпълним специална поръчка. Обикновено ни отнеме 1-3 дни, за да набавим и изпратим пратката.

 

Може да ни пишете:

 

Или да дойдете на място, за да се видим и поговорим...:)