Продуктът е успешно добавен в количката
12,00 лв.

Приближаване

  • Автор: Илия Михайлов

"Случвало ли ти се е, уважаеми читателю, да се приближиш толкова близо до някоя своя мечта, че да я чуваш как диша учестено от вълнение, засилвайки се  да скочи колкото може по-далече и по-високо? Усещал ли си как ти самият сякаш вече си го направил преди нея, за да ѝ вдъхнеш кураж, че и тя го може? Защото какво е една мечта, ако никой не вярва в нея, още повече тя самата?!


Зная, понякога това изглежда много трудно както за хората, така и за мечтите. Особено когато, изпаднали в отчаяние и страх, се ровим в папката "Щастие" на десктопа на живота си и файловете, които намираме там, ни се струват толкова малко на брой и нищожни по размери.


И тук, откъм ъгъла на улица "Съмнение", се задават толкова много въпроси към нас. "Как да продължим да се стремим към себе си и към другите?", "Защо да го правим изобщо?", "Вярно ли е, че най-красивото в повечето мечти е това, че завинаги си остават просто мечти?", „Кога, как и дали ще намерим това, което търсим?“.


Аз имам своите отговори. Намерил съм ги през годините. Изстрадал съм ги. А ти, уважаеми читателю, откри ли вече своите?


Преди време пътувах с един млад човек, когото безкрайно обичам и уважавам. Той тъкмо се беше приближил до една своя голяма мечта, но тя някак му бе обърнала гръб.


Помолих го да запази детето у себе си живо, защото един ден то ще му потрябва и той ще го потърси. Никога да не му отказва, когато то го помоли да поскачат заедно в някоя улична локва или да почукат на нечия чужда врата и после заедно да избягат, смеейки се весело през рамо.


Казах му, че нещата не винаги се случват така, както на нас ни се иска, но не трябва да спираме да им показваме посоката, в която бихме желали те да вървят по пътя си. Не трябва да спираме да ги напътстваме, защото понякога те са доста разсеяни и имат нужда от това.


Спирам до тук, уважаеми читателю. По-нататък ти продължи сам по пътя, който смяташ за правилен. Аз ще сторя същото. Така и двамата ще знаем, че сме направили своя опит за приближаване към другите, към самите себе си и към всичко онова, което прави такива, каквито сме – човеци.


Нека бъде светлина!"

 

Илия Михайлов

 

 

 

"Приближаване" е книга за изплъзващите ни се мигове, които ни помагат да видим другия, да го разберем. Важна книга в сложно време на отдалечаване от мечти, илюзии, хора.
Книга, в която имаме шанс да се намерим."


Георги Тошев

 

Базова цена:12,00 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Не намирате някоя книга?
Характеристики
Автор
Илия Михайлов
Издателство
Планини
Година на издаване
2022
Корица
Мека
Страници
134
Тегло
0.180 кг
Размери
13 х 20 см
Доставка

За доставка използваме куриерски фирми Еконт и Спиди.

 

  • Цената за доставката зависи от теглото и се изчислява при приключване на онлайн поръчката.
  • Обикновено отнемa 1-3 работни дни да подготвим и изпратим Вашата поръчка.
  • Ако имате специални изисквания за доставката, отбележите ги като коментaр при приключване на онлайн поръчката.

 

 

Винаги може да изберете опцията "Вземане на място" и така да се видим зад Ъгъла.:)

 

 

Не намирате някоя книга?

Стараем се да зареждаме разнообразни заглавия зад Ъгъла.

Ако не намирате някоя книга, може да я нямаме в момента в книжарницата или все още да не сме я публикували на сайта. 

 

Ако искате да я потърсим и набавим - пишете ни! 

 

За нас винаги е удоволствие да изпълним специална поръчка. Обикновено ни отнеме 1-3 дни, за да набавим и изпратим пратката.

 

Може да ни пишете:

 

Или да дойдете на място, за да се видим и поговорим...:)