Продуктът е успешно добавен в количката
20,00 лв.

Нас, които ни няма

  • Автор: Антония Апостолова

"Нас, които ни няма" е обяснение в любов към цяло едно поколение. Към един любим град. Към писането и книгите. Към културните жалони и музиката на 90-те. Към астрономията и фантастиката. Един болезнено личен автофикционален роман, разказан от момчето и момичето, което всички сме били. Роман за самотата и спасенията, за пробуждането на сексуалността и разрушителните импулси, за приятелствата и предателствата, за родителските бягства и силата на гените. За крехкия абсолют на любовта.Романът обхваща ранните 90-те години, но се връща и в десетилетията назад, а действието се развива в Бургас, като самият град е своеобразен герой - със своята атмосфера, улици, поети, актьори, чудаци. Типичните клишета за 90-те обаче - мутрите, икономическите проблеми, политическите вълнения - тук изцяло и умишлено липсват, като книгата акцентира върху една друга, интимна, "субкултурна" атмосфера от живота на подрастващите поколения тогава. Част от действието се пренася за кратко и в две близки до морския град села – едното в Стара планина, другото в Странджа.

 

Повече за автора:

Антония Апостолова е родена през 1977 г. в Бургас, града на морето и поезията, където завършва английска гимназия и издава първата си книга, стихосбирката "Солена ябълка". Дипломира се като магистър по английска филология в СУ "Климент Охридски" и петнайсет години работи като редактор и журналист във водещи български медии. След като окончателно напуска корпоративния свят, създава литературния сайт и фейсбук страница "Литературни разговори", където публикува рецензии за най-новите издавани у нас книги, интервюта с писатели и новини за предстоящи заглавия. Преводач е на израелския поет Амир Ор на български – "Езикът казва" (Издателство за поезия ДА, 2017). През 2019 г. излиза втората й книга - "Потъване в мъртво море", разкази (изд. Жанет 45). Пише литературна критика за "Литературен вестник" и други издания, рецензира и редактира ръкописи.

Базова цена:20,00 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Не намирате някоя книга?
Характеристики
Автор
Антония Апостолова
Издателство
Жанет 45
Година на издаване
2021
Корица
Мека
Страници
396
Тегло
0.410 кг
Доставка

За доставка използваме куриерски фирми Еконт и Спиди.

 

  • Цената за доставката зависи от теглото и се изчислява при приключване на онлайн поръчката.
  • Обикновено отнемa 1-3 работни дни да подготвим и изпратим Вашата поръчка.
  • Ако имате специални изисквания за доставката, отбележите ги като коментaр при приключване на онлайн поръчката.

 

 

Винаги може да изберете опцията "Вземане на място" и така да се видим зад Ъгъла.:)

 

 

Не намирате някоя книга?

Стараем се да зареждаме разнообразни заглавия зад Ъгъла.

Ако не намирате някоя книга, може да я нямаме в момента в книжарницата или все още да не сме я публикували на сайта. 

 

Ако искате да я потърсим и набавим - пишете ни! 

 

За нас винаги е удоволствие да изпълним специална поръчка. Обикновено ни отнеме 1-3 дни, за да набавим и изпратим пратката.

 

Може да ни пишете:

 

Или да дойдете на място, за да се видим и поговорим...:)