Продуктът е успешно добавен в количката
20,00 лв.

Майсторът на палатки

  • Автор: Атле Нес

Атле Нес  - известният норвежки писател и биограф на Леонардо да Винчи, Галилей и Мунк - предлага исторически роман, сравним с класически творби като „Quo vadis“ на Хенрик Сенкевич и "След нас и потоп" на Йозеф Томан.


Посланието до Филимон е най-краткото от посланията на апостол Павел в Новия завет и единственото, адресирано до частно лице. В него Павел моли за милост за роба Онисим, който е избягал от господаря си. Романът "Майсторът на палатки" всъщност разказва историята на Онисим и неговия живот като роб и свободен човек в едно жестоко време и в един свят, който е мозайка от езици, култури и религии.


Бедното фригийско овчарче Онисим е похитено от разбойници и продадено като роб на търговеца на вълна Филимон. То се образова и става дясна ръка на господаря си. Желанието му да се върне в родния си дом го подтиква да открадне пари от Филимон и да избяга. Но срещата с тайнствения и чудат майстор на палатки Павел го променя. Апостолът написва писмо до господаря му и поръчва да му го занесе. Вместо очакваното наказание робът получава свободата си. Онисим се превръща в успешен търговец на вълна, възползвайки се от острия си ум и вродения талант, но през цялото време му се налага да следва заръките на духовния си баща апостол Павел, за да изплати дълга си. Дори когато се жени за Ксения, също освободена робиня като него, и създава семейство, Онисим не може да изостави Павел, въпреки че вътрешно е разкъсван от съмнения и страхове.


Но достатъчна ли е вярата, за да преодолееш страха от смъртта? Можеш ли да надскочиш тленното в очакване на нещо по-голямо и по-добро, което обаче е недосегаемо за човешките ти сетива?

Базова цена:20,00 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Не намирате някоя книга?
Характеристики
Категория
История/Документалистика
Автор
Атле Нес
Издателство
Изида
Година на издаване
2023
Корица
Мека
Страници
416
Тегло
0.400 кг
Размери
13 х 20 см
Доставка

За доставка използваме куриерски фирми Еконт и Спиди.

 

  • Цената за доставката зависи от теглото и се изчислява при приключване на онлайн поръчката.
  • Обикновено отнемa 1-3 работни дни да подготвим и изпратим Вашата поръчка.
  • Ако имате специални изисквания за доставката, отбележите ги като коментaр при приключване на онлайн поръчката.

 

 

Винаги може да изберете опцията "Вземане на място" и така да се видим зад Ъгъла.:)

 

 

Не намирате някоя книга?

Стараем се да зареждаме разнообразни заглавия зад Ъгъла.

Ако не намирате някоя книга, може да я нямаме в момента в книжарницата или все още да не сме я публикували на сайта. 

 

Ако искате да я потърсим и набавим - пишете ни! 

 

За нас винаги е удоволствие да изпълним специална поръчка. Обикновено ни отнеме 1-3 дни, за да набавим и изпратим пратката.

 

Може да ни пишете:

 

Или да дойдете на място, за да се видим и поговорим...:)