Нашата (моя) история..♥
Нашата (моя) история..♥

Здравейте, казвам се Троя и съм горд собственик и главна книжарка в моята малка книжарница. 

 

“Книжарницата зад Ъгъла” е една мечта, която дълги години събираше прах сред мисли и тревоги как да бъде осъществена. И най-накрая, отвори врати през декември 2018 година..:)

 

Защо имаше тревоги в началото?
 
Защото, има ли хора, които все още четат книги? Кой би си купил книга, като може да я прочете онлайн или да намери информацията в гугъл..? И още много, много въпроси, които си задавах през годините.
И накрая повярвах и си отговорих - да, да, има и може! Банално е, но мириса на книга и усещането, когато я държиш е незаменимо. Искам и вярвам, че "модата" да четеш никога няма да си отиде.
Вярвам, че всеки квартал и малко населено място има нужда от своето топло място зад Ъгъла, там, където може да се стопли единствено и само с една хубава книга.

 

Какво се случи и видях през последните 2 години?

Хората не спират да копнеят за книгите. Видях с очите си, че хората се усмихват, когато влизат в книжарница, когато си купуват чаканата книга или с усмивка прелистват любимата си, която са видяли на рафта. Видях деца, които водят майките си за ръка, за да им купят още една книжка. Видях млади родители, които търпеливо водят децата си в книжарницата, показват им и ги учат да обичат книгите. И затова съм благодарна. Благодарна съм за всички мои малки клиенти и срамежливите разговори при първата ни среща и дългите такива при всяка следваща. Благодарна съм за всички хора, които в това забързано ежедневие предпочетоха да си поръчат книга, която нямам и да изчакат, за да си я купят от мен.
Срещнах се със страхотни творци, които правят неща с ръцете и сърцето си и благодарение на които си казах - колко талантливи млади хора има тук! Благодарна съм и на всички издателства, които ми се довериха и които с удоволствие продавам зад Ъгъла.


 
Чакам Ви да си помечтаем заедно в "Книжарницата зад Ъгъла" - книги за малки и големи...и малко мечти, защото книгите са приключения пълни с мечти..♥