"Изкуството на френската кухня" е върхът в дългата кариера на Джулия Чайлд - книгата, която заедно с многобройните ѝ телевизионни предавания я превръща в кулинарна и културна икона. Създадена в сътрудничество с майстор готвачите Луизет Бертол и Симон Бек, тя повече от петдесет години е незаменим пътеводител из дебрите на френската кулинария. Предназначена е за всички, които обичат добрата храна и искат да пресъздадат в дома си образците на класическата френска кухня.
Авторките свеждат тайните на готварското изкуство на французите до разбираеми похвати и ни водят към усвояването му стъпка по стъпка - от подбора и купуването на продуктите, през приготвянето на ястията, до тяхното атрактивно представяне. Книгата включва 524 рецепти и вариации, групирани в логични тематични раздели, като фокусът е върху блюдата, които служат за основа на неизчерпаем кулинарен репертоар. Всяко ястие е придружено от препоръки за гарнирането му и за вината, с които да бъде поднесено.
За приноса си в популяризирането на добрата кухня Джулия Чайлд е отличена с Президентския медал на свободата и с френския Орден на почетния легион. Тя е носител на Американската награда за литература, на няколко награди "Ейми", почетен доктор е на Харвардския университет и на редица престижни висши училища.
За доставка използваме куриерски фирми Еконт и Спиди.
Винаги може да изберете опцията "Вземане на място" и така да се видим зад Ъгъла.:)
Стараем се да зареждаме разнообразни заглавия зад Ъгъла.
Ако не намирате някоя книга, може да я нямаме в момента в книжарницата или все още да не сме я публикували на сайта.
За нас винаги е удоволствие да изпълним специална поръчка. Обикновено ни отнеме 1-3 дни, за да набавим и изпратим пратката.
Може да ни пишете:
Или да дойдете на място, за да се видим и поговорим...:)
( )